Serbiens præsident opgiver besøget i Kosovo

Den Kosovo-serbiske by Gracanica, med bilboards af Aleksandar Vucic Foto: Ota Tiefenböck

Serbien/Kosovo: Den serbiske præsident Aleksandar Vucic måtte søndag opgive at fortsætte sit todages besøg i Kosovo og vende hjem til Serbien. Blokader på vejene og angivelige skud fik Vucic til at vende om, skriver serbiske medier.

Aleksandar Vucic blev angiveligt stoppet af vejspærringer ved landsbyen Drenica, hvor Kosovos politi ikke længere kunne garantere Vucics sikkerhed og fik ham til at vende om. Ifølge Vucic kunne man ved vejspærringerne ved Drevnica også høre skud. Inden Aleksandar Vucic rejste tilbage til Serbien leverede han et budskab til Kosovo albanerne.

”Jeg kan ikke lide våben, men vi tillader ikke nogen at angribe serberne i Kosovo. Vi spiller ikke helte, men jeg anmoder alle på den anden side om at tage mine ord seriøst. Jeg vil ikke tøve med at beskytte vort folk, hvis de bliver angrebet i et hvilket som helst område af Kosovo, siger Vucic.

Kosovos præsident Hashim Thaci opfordrede befolkningen til ro. Blokaderne viser ifølge ham, at ”smerte og krig er fortsat frisk.” ota

Share This