Separatisterne klar til forhandling, dog ikke om selvstændighed

 

Luhansk Republik ønsker at blive anerkendt som et selvstændigt land  Foto: Lugansk Gr

Luhansk Republik ønsker at blive anerkendt som et selvstændigt land Foto: Lugansk Gr

Ukraine: Den såkaldte Donetsk Republik er klar til at mødes med repræsentanter fra den ukrainske regering, men vil kun diskutere humanitære spørgsmål, ikke hvorvidt republikken er en del af Ukraine. Donetsk selvstændighed står ved magt, siger republikken selvproklamerede leder Denis Pusjilin.

”Det giver ingen mening at tale om forenet Ukraine efter så mange døde og ødelagte liv i Slavjansk, Kramatorsk, Mariopol, og andre byer i Donetsk og Luhansk Republik og Odessa massakren, siger Denis Pusjilin til det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.

Donetsk Republik ønsker ifølge Pusjilin at diskutere oprettelsen af humanitære korridorer for evakuering af ældre og børn, men forlanger en bisidder fra Rusland ved forhandlingerne.

”Vi stoler ikke på Porosjenko og hans forsikringer om at stoppe militære operationer i det sydøstlige Ukraine ved ugens udgang. Det er blot populistiske udtalelser fra Kijev, siger han til ITAR-TASS og tilføjer at Donetsk Republik ønsker, at Rusland sender fredsbevarende styrker til området.

Pusjilin er i Moskva i forbindelse med onsdagens demonstration i Moskva til støtte for de østukrainske separatister og hans udtalelser er en reaktion på, at den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, har varslet forhandlinger med alle de involverede parter i den østukrainske konflikt.

Ligeledes separatisterne i Luhansk står ved deres selvstændighed og har onsdag anmodet 15 lande om at anerkende Luhansk Republiks selvstændighed. ota

Share This