Schulz i frontalangreb på Merkel: Kansleren åbnede grænserne i 2015 uden at spørge de andre EU-lande

Martin Schulz. Foto: Olaf Kosinsky/Skillshare.eu

 Kanslerkandidat Martin Schulz lagde ikke fingrene imellem under søndagens SPD-møde i Berlin, hvor partiets valgprogram blev fremlagt

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Martin Schulz kritiserer kansler Angela Merkel for enegang med hensyn til flygtninge- og migrantpolitik i forhold til resten af Europa.

Merkel åbnede ifølge ham egenhændigt grænserne i 2015 uden at afstemme beslutningen med de øvrige EU-lande. Det skriver flere tyske medier.

Kritikken bliver også rettet mod finansminister Wolfgang Schäuble, som har været for hård ved grækerne i betragtning af, hvor mange renter Tyskland har tjent på at garantere for lån til landet. Et emne, som blev bragt på bane af partiet De Grønne – en selvskreven deltager i en mulig, kommende rød-rød-grøn regering – i den forløbne uge.

Udmeldingen fra Schulz er blot den seneste i rækken af interne kontroverser i den siddende koalitionsregering i Tyskland. For knap en uge siden brød SPD regeringsaftalen, da partiet stemte imod CDU i spørgsmålet om ”ægteskab for alle”.

Schulz kritiserer også Merkel for, at hun ikke vil røbe sine reformplaner for EU før valget. Samtidig giver han udtryk for, at han anser den nye franske præsident Macron for en bedre samarbejdspartner på netop det punkt. Et muligt forvarsel om dagsordenen for torsdagens møde i Paris mellem netop Macron og Schulz.

I øvrigt viser seneste meningsmåling fra instituttet Emnid, at SPD og den rød-grønne blok går lidt frem, mens den borgerlige fløj med CDU/CSU og FDP går tilsvarende tilbage. Begge blokke ligger nu på omkring 42-45 procent. Alt tegner således til et særdeles spændende valg til Forbundsdagen i september, som på ingen måde er afgjort på forhånd.

Share This