Russiske soldater i Venezuela? Rusland afviser

Rusland/Venezuela: Omkring 400 russiske soldater er i løbet af de seneste dage ankommet til Venezuela, hvor de angiveligt skal beskytte landets præsident Nicolás Maduro imod befolkningens protester og mulige angreb fra hans egne bodyguards, skriver Reuters som henviser til kilder blandt russiske kosakker.

Soldaterne stammer angiveligt fra den private russiske Wagner hær, hvis medlemmer blandt andet har deltaget i kampene i Donbas og Syrien. Næstformand for Udvalget for Forsvar og Sikkerhed i Rusland, Franc Klincevic, afviste lørdag i den russiske radiostation Echo Moskva, at Rusland har kendskab til, at russiske soldater befinder sig i Venezuela. Samme bekræftede Kremls talsmand Dmitrij Peskov over for Reuters. Ifølge Jevgenik Sabajev, leder af en halvmilitær kossak-gruppe er soldaterne rejst til Venezuela via Cuba.

”Deres konkrete opgave er at sørge for Maduros sikkerhed, siger Sabajev til Reuters.

Venezuela er midt i store uroligheder. Onsdag udråbte formand for parlamentet Juan Guaido desuden sig selv for landets præsident. Flere vestlige lande har anerkedt Guaido som Venzuelas præsident. Rusland mener derimod, at krisen i Venezuela er skabt udefra og holder fast ved, at Maduro fortsat er landets præsident. ota

Share This