Russiske myndigheder ignorerer endnu en gang racisme i forbindelse med fodbold

Otkritie Arena, da Spartak tog imod CSKA sidste sæson. Foto: Toke Møller Theilade

Otkritie Arena, da Spartak tog imod CSKA sidste sæson. Foto: Toke Møller Theilade

Flere bannere med antisemitiske tekster og billeder blev søndag vist frem, da de russiske storklubber Spartak Moskva og CSKA Moskva mødtes. Men på trods af tydelige beviser, er dette endnu en gang blevet ignoreret af myndighederne.

Af Toke Møller Theilade

Da de russiske storklubber Spartak Moskva og CSKA Moskva søndag mødtes i vaskeægte topkamp i den russiske Premier League, fremviste hjemmeholdets fans flere bannere med antisemitiske tekster. Dette blev gjort med reference til CSKAs cheftræner Leonid Slutskys optræden i en tv-reklame for et jødisk kulturcenter i Moskva.

På trods af de åbenlyst antisemitiske bannere har dette dog ingen konsekvenser fået for Spartak. Begge klubber blev ganske vidst idømt bøder på omkring 50.000 kroner, men disse var på grund af fansenes affyring af pyroteknik.

”Grunden til sanktionerne var situationen i anden halvleg, hvor der blev brugt fyrværkeri og nødblus,” forklarede Artur Grigoryants, formanden for Det russiske fodboldforbunds Kontrol og disciplinær komité efter kampen. De antisemitiske bannere blev ikke nævnt nogle steder i komiteens rapport om kampen.

I alt blev 70 mennesker anholdt i forbindelse med kampen, heraf de syv for brug af nødblus. Spartak vandt kampen med 3-1.

 

Share This