Russisk undersøgende journalist død efter mystisk fald fra femte sal

Maxim Borodin

Rusland: Den russiske undersøgende journalist Maxim Borodin er død efter et mystisk fald fra femte etage. Borodin har især beskæftiget sig med undersøgende journalistik om korruption og artikler om russiske lejesoldaters aktiviteter i Syrien, skriver Kronen Zeitung.

Det russiske politi efterforsker sagen angiveligt som selvmord og har blandt andet henvist til at Borodins lejlighed var lukket indefra, men det stoler chefredaktør fra Borodins avis Polina Rumjanzevova ikke på. Heller ikke Borodins familiemedlemmer og venner er overbeviste, at der er tale om selvmord og mener, at hans død snarere skyldes hans kritiske journalistik.

Maxim Borodin, som kun nåede at blive 32 år, skrev for avisen Novyj Den i Ekaterinburg, heriblandt om en privat militær organisation Wagner Group, som sendte lejesoldater til Syrien, tilhørende businessmand Jevgenij Prigosjin, som har et nært forhold til den russiske præsident Vladimir Putin. Det har angiveligt ligeledes været Wagner Group, der i sin tid, op til folkeafstemningen på Krim, stod for udsendelse af soldater til Krim samt Østukraine. ota

Share This