Russisk selvmordspil rammer Europa

Illustrationsfoto: Dan Shapiro.

Illustrationsfoto: Dan Shapiro.

Rusland(VIDEO): Det russiske internetspil Blåhval, som har forårsaget flere unges selvmord i Rusland er nu for alvor nået til Europa. I Tjekkiet advarer politiet imod spillet og har taget de første skridt til at forhindre udbredelsen af spillet, skriver den tjekkiske server Novinky.

De britiske medier advarer også imod spillet, som ifølge The Sun foreløbigt har kostet 130 russiske unge livet.

Spillet er udbredt på sociale medier i Rusland og går i sin enkelthed ud på, at en ukendt person, som kalder sig selv for kurator, beordrer spillets deltagere til forskellige opgaver. Spillet varer i 50 dage og bliver afsluttet med en ordre om at begå selvmord og hvordan dette selvmord skal foregår.

Tjekkisk politi undersøger i øjeblikket sager, hvor unge har begået selvmord, hvorvidt de kan skyldes det russiske spil og advarer alle mod udbredelsen af spillet til Europa. Politiet har ifølge tjekkiske medier ligeledes iværksæt et initiativ, at der ved gentagne søgning på tags som #bluewhale og andre beslagtede dukker en advarsel op på skærmen “tags som du ofte søger kan føre til skadelige handlinger som kan føre til ens død. Er du midt i en besværlig periode, kan vi hjælpe dig”. ota

https://youtu.be/W8btvRbBOAU

Share This