Russisk rigmand fortsætter ordkrig med cykelstjerne

Oleg Tinkov under Giro d'Italia i 2015. Foto: Claudio Martino

Oleg Tinkov under Giro d’Italia i 2015. Foto: Claudio Martino

Den russiske milliardær, og tidligere cykelholdsejer, Oleg Tinkov har endnu en gang sendt en række svinere efter den spanske superstjerne Alberto Contador.

Af Toke Theilade

Det er ingen hemmelighed, at forholdet i mellem den spanske cykelstjerne Alberto Contador og hans tidligere chef Oleg Tinkov længe har været anstrengt. Tinkov var i mellem 2012 og 2016 involveret i cykelsporten, hvor han agerede som først sponsor og senere holdejer for Team Tinkoff, Bjarne Riis’ tidligere hold, hvor han blandt andet havde Contador i staben. I løbet af den periode vandt Contador ikke så mange løb, som Tinkov håbede, hvilket flere gange fik den åbenmundede russer til at kritisere spanieren. I påsken blev endnu et kapitel tilføjet til den efterhånden lange saga om de to, da Tinkov kritiserede Contador på Twitter.

Tinkov startede med at kritisere Contador for hans mange styrt. “Har nogen talt, hvor mange gange Contador er styrtet i denne sæson? Det er ikke sjovt længere. Han skal holde bedre fast på cyklen for de penge, han får,” skrev Tinkov.

Dagen efter fulgte Tinkov op med endnu en svada. Denne gang var det Contadors manglende sejre, og samtidig høje løn, der blev kritiseret.

“Contador har ikke vundet et Pro-Tour løb i 11 måneder. Siden dengang har han fået fire millioner euro i løn. Investorerne er blevet snydt,” proklamerede Tinkov. Dette havde han dog ikke helt ret i. Omend Contadors sidste par sæsoner ikke har kunnet leve op til tidligere tiders præstationer, så vandt han faktisk prologen i Pro-Tour løbet Critérium du Dauphiné sidste år, hvor i øvrigt sluttede på en samlet femteplads.

Den hidtil sidste kritik af Contador kom lørdag, hvor Tinkov modigt proklamerede, at Contador har vundet sit sidste løb.

“Contador kommer aldrig til at vinde et løb. Han burde flytte til Teide for at tabe vægt. Men han bør stoppe med at cykle og begynde at kneppe sin kone. Han sagde, at han aldrig ‘ville drikke med mig’. Jeg har aldrig tilbudt ham det. Hvorfor skulle jeg bruge min tid med så trist og svag person, der ikke engang magtede at lære engelsk?”

Tinkovs sidste kommentar er en henvisning til en Contador-udtalelse fra januar, hvor spanieren fortalte Cyclingnews, at han kun ville drikke champagne med sine venner og dermed ikke Tinkov.

Contador kører i denne sæson for det amerikanske hold Trek-Segafredo og selvom, at han endnu ikke har vundet, så er han blevet nummer to samlet Paris-Nice, Andalusien Rundt, Baskerlandet Rundt og Katalonien Rundt.

Share This