Ad

Russisk præsidentkandidat støtter amerikanske sanktioner mod Rusland

Ksenia Sobtjak Foto: Evgeniy Isaev

Rusland: Den russiske præsidentkandidat Ksenia Sobtjak, som i midten af oktober meddelte sin kandidatur til præsidentposten i Rusland støtter amerikanske sanktioner mod Rusland, skriver Ria Novosti.

“Jeg mener, at Rusland er ansvarlig for de dårlige internationale forhold. Vi har brudt international lov, ifølge denne er Krim ukrainsk, siger Ksenia Sobtjak til CNN.

Hun mener dog, at USA burde adskille Ruslands regering og landets befolkning.

“Det er rigtigt, jeg støtter sanktionerne, men en hel anden ting er for eksempel, at russiske studerende nu ikke kan opnå amerikansk visum. Det er uretfærdigt, fordi hvorfor skal man straffe den russiske befolkning på grund af en persons politik, siger hun og tilføjer, at hun ikke støtter personens politik.

Ruslands præsidents talsmand Dmitrij Peskov betegner Sobtjaks udtalelser om Krim, som forkerte i både sin substans og form. Krim er ifølge ham russisk.

Ksenia Sobtjak er datter af tidligere borgmester i Sankt Petersborg Anatolij Sobtjak, som i sin tid var mentor for Vladimir Putin. Flere politiske analytikere betragter Ksenia Sobtjaks kandidatur som Kremls forsøg på at splitte den russiske opposition. ota