Russisk patriark advarer: Brugen af smartphones kan fremskynde Antikrists ankomst


Patriark Kirill Foto: Kremlin

Rusland: Vores afhængighed af smartphones og andre moderne teknologier kan fremskynde Antikrists ankomst. Det sagde patriark for den russiske ortodokse kirke Kirill i en samtale i russisk tv.

“Antikrist er en person som vil lede en verdensomspændende net, som skal styre hele verden. Hvergang man bruger sin apparat, kan man præcist se, hvor man er, hvad er jeres interesser eller hvad man er bange for. Hvis ikke i dag, så i morgen vil nye metoder og teknologier dukke op, som ikke kun giver adgang til informationerne, men også vil give mulighed for at bruge disse informationer, siger Kirill. 

Han er overbevist om risikoen, at nogle ganske få mennesker kommer til at koncentrere magten i deres hænder, da de på denne måde vil have adgang til informationer om hvad der sker i verden.

“Den slags kontrol fra et sted varsler Antikrists ankomst, siger Kirill.

Patriarkens budskab skabte en livlig diskussion på sociale medier i Rusland, hvor brugerne blandt andet udtrykker en bekymring for, at man i Rusland gør klar til at forbyde internationalt internet. Patriarken er nemlig kendt for sit varme forhold til Ruslands præsident Vladimir Putin. ota

Share This