Ad

Russisk parlamentsmedlem om monument for Vlasov i Tjekkiet: Stalin skulle have lukket kæften på dem

Vladimir Zirinovskij i en debat på Rossija 1 Foto: Youtube

Tjekkiet/Rusland: Formand for den nationalistiske Ruslands Liberal-demokratiske Parti, Vladimir Zirinovskij gav tirsdag udtryk for, hvad han mener om bydelen Reporyjes planer om at rejse et monument for Den Russiske Befrielseshær og general Vlasov. Stalin har ifølge ham begået en fejl. Han skulle sende en “okkupationshær afsted og lukke kæften på dem”. Tjekker vil ifølge ham efterfølgende ikke turde at tale om “forrædere som Vlasov”, hvis der fortsat var russiske styrker i Tjekket, sagde Zirinovskij i Rossija 1. 

“Tjekker vil ødelægge de sovjetiske heltes minde og bygge monumenter for forrædere som Vlasov. Det er usmageligt. Vores fejl var tilbagetrækningen af vores soldater fra Østeuropa, siger Zirinovskij.

Han mener desuden, at situationen i Europa ville have set anderledes ud, hvis Stalin havde valgt at sende en stor hær afsted efter krigen.

“De var alle aggressorer, alle ville angribe Sovjetunionen. Vi skulle have straffet dem alle. Selv Churchill, Roosevelt og Truman  ville have givet os ret til det, men vi traf en anden beslutning, siger Zirinovskij. ota