Russisk opposition peger på omfattende valgsvindel ved russisk præsidentvalg

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Rusland(VIDEO): Ruslands præsident Vladimir Putin har ifølge russiske medier vundet søndagens valg med 76,65 procent af stemmerne. Det svarer til, at 55 millioner russere har stemt på Putin. Det er Putins største valgsejr nogensinde. Den russiske opposition sætter dog spørgsmålstegn ved valgets resultat og peger på en lang række sager af valgsvindel ved gårsdagens valg.

Oppositionsleder Aleksej Navalnyj, som de russiske myndigheder forhindrede i at stille op ved valget, opstillede sine sympatisører ved valgstederne over hele Rusland, som har konstateret omfattende valgsnyd, heriblandt 378 sager i Moskva, 450 i Moskva regionen og 322 i Sankt Petersborg.

Den russiske opposition peger desuden på, at mange vælgere blev tvunget til at deltage ved valget af deres arbejdsgivere eller uddannelsessteder, som forlangte et bevis på, at man havde stemt og i visse tilfælde arrangerede transport til valgstederne.

Den russiske valgkommission har foreløbigt annulleret valget fem valgsteder, hvor der er blevet konstateret uoverensstemmelser med valgloven, eksempelvis flere stemmesedler kastet i valgurnen af en enkelt person. Ifølge kommissionen dog sager, som ikke har påvirket valgresultatet. ota

https://youtu.be/kEpz2OyGeyQ

Share This