Russisk målmand sætter vanvittig rekord

Rostovs hjemmebane Olimp-2 inden Champions League kampen imod Atletico Madrid i efteråret. Foto: Chan-Fan

22-årige Nikita Medvedev fra FC Rostov skrev søndag russisk fodboldhistorie. Han hjalp sin klub med at vinde 1-0 imod Amkar Perm, hvilket bragte ham op på 940 minutter i træk uden at lukke mål ind, hvilket er ny rekord i den bedste russiske liga.

Det er sjældent begyndelsen på noget stort, når et fodboldhold mister sin normale førstemålmand, som det skete for russiske FC Rostov tidligere på sæsonen. Men  Rostov er ikke noget normalt fodboldhold, hvilket de beviste med sidste sæsons sølvmedaljer, og søndag eftermiddag skrev klubben fra det sydlige Rusland historie. Dette skete da den normale andenmålmand, 22-årige Nikita Medvedev, holdt buret rent for tiende kamp i træk, og dermed hjalp de gul-blå med at slå Amkar med 1-0 i den russiske Premier League. Medvedev er nu oppe på 940 minutter i træk uden at lukke mål ind, hvilket er ny rekord.

Rostov har blot lukket 12 mål ind i 26 ligakampe i denne sæson, og deres betondefensiv hjalp dem i efteråret med at slå Bayern München i Champions League, imens de også hentede uafgjort imod de nuværende semifinalister Atletico Madrid.

Så sent som sidste sæson spillede Medvedev i Ruslands tredjebedste række for sin hjembys Zenit Isjevsk. Han skiftede til Rostov sidste vinter, dog uden at komme i kamp før denne sæson.

Rostov ligger i øjeblikket på femtepladsen i den russiske Premier League. Deres modstandere i de resterende fire kampe af sæsonen er alle fra den nedre halvdel af ligaen, hvorfor Medvedev kan udbygge sin rekord yderligere.