Russisk fodboldklub i krise – spillere sulter og mister deres hjem

Foto: Wiki Commons

Den russiske fodboldklub Luch Energiya Vladivostok befinder sig i øjeblikket i en dyb økonomisk krise, og det går hårdt udover klubbens spillere. De har ikke fået løn i fire måneder, hvilket har tvunget dem fra hus og hjem. 

Af Toke Theilade

Luch Energiya Vladivostok spiller til daglig i den næstbedste russiske række, men det kan snart være forbi. Klubben fra det østlige Rusland døjer nemlig med seriøse økonomiske problemer, og den har i lang tid været på fallitens rand.

Da Luch i sidste uge spillede på hjemmebane imod Volgar Astrakhan, forsinkede klubbens spillere kampen med et kvarter. Det skete i protest imod deres manglende lønninger.

– Vi er trætte af, hvad der foregår i klubben. Vi har lidt så meget, som vi kunne, fortalte midtbanespilleren Dmitri Malyaka til R-Sport efter kampen.

På grund af de manglende lønninger er flere af spillerne blevet smidt ud af deres boliger. De har simpelthen ikke været i stand til at betale husleje. Derfor er de flyttet ind på Luchs træningsanlæg, men dette er bestemt heller ikke en dans på roser.

Dette afslørede en gruppe Luch fans for nyligt, da de kom med mad til spillerne.

– Vi samledes spontant en dag, købte ind og kørte til basen, fortæller Daria Muromskaya til R-Sport.

– Spillerne viste det ikke. Da de ankom med spillerbusen blev de fortalt, at der ventede fans med mad på dem. Man kunne se på deres ansigter, at de var i chok og ikke forventede det.

Da fansene besøgte Luchs hovedkvarter, kunne de se, hvor sløjt det stod til for spillerne.

– Vi dækkede bordene og gav dem suppe. Jeg har ærlig talt aldrig set en sådan reaktion på suppe i mit liv. De var så glade for at få noget flydende at spise. De drak te med småkager og frugt. Deres ansigter viste, at de var glade, afslutter Muromskaya.

Den økonomiske krise og spillernes dårlige forhold har tydeligvis påvirket klubbens resultater. Luch ligger i øjeblikket tredjesidst i den næstbedste russiske række, og de har blot vundet fire kampe i denne sæson.

Med hjælp fra de regionale myndigheder prøver Luch i øjeblikket at finde nye sponsorer, men fremtiden ser ikke for lys ud i øjeblikket.

Share This