Russisk farmer-kooperativ udsteder Biocoins

Det russiske farmer-kooperativet, LavkaLavka, udsteder i august måned sin egen krypto-møntenhed, Biocoin. I Rusland er der en stigende interesse for økologiske fødevarer, og den nye krypto-møntenheden skal understøtte en bæredygtig udvikling af den grønne økonomi

Af Tanja Itenov

Rusland: Rusland har ikke tradition for økologisk landbrug, men har længe haft fokus på at opbygge en egenproduktion af fødevarer. I 2015 udtalte Ruslands præsident Vladimir Putin, at Rusland skal være verdens største producent af økologiske fødevarer. Et øget fokus på økologi har givet vind i sejlene til små og mellemstore familielandbrug.

Efterspørgslen på kvalitetsfødevarer er på trods af den trange, russiske økonomi stor. Det russiske farmer-kooperativ, LavkaLavka, har indfanget den spirende interesse for kvalitetsfødevarer og har opbygget en fælles salgsplatform for små og mellemstore russiske familielandbrug med online salg, butikker og restauranter.

Bæredygtig udvikling af grøn økonomi
For at understøtte en bæredygtig udvikling af den spirende grønne økonomi i Rusland udsteder LavkaLavka sin egen krypto-møntenhed, Biocoin. Salget af Biocoins finder sted den 31. august, hvor det forventes, at der bliver solgt Biocoins for hvad der svarer til 15 millioner dollars. Indtægterne for salget af Biocoins skal bruges til at forfine kooperativets loyalitetssystem, tiltrække nye kunder og udvide kooperativets netværk af partnersamarbejdere.

LavkaLavka tiltrækker ifølge deres hjemmeside hver måned 20.000 nye kunder til deres web-shop, butikker og restauranter. Og som en del af LavkaLavkas loyalitetsprogram vil alle kunder få udbetalt 10 procent af deres køb i Biocoin til en personlige, elektronisk ”Biocoin-pung”.

Grøn økonomi på tværs af grænser
LavkaLavkas hovedformål er ifølge kooperativets hjemmeside at støtte små og mellemstore landmænd i Rusland, der satser på økologi og bæredygtighed og at opmuntre til et nyt liv i russiske landsbyer. ”Vi mener, at mad ikke kun er mad. Mad kan være et redskab til at ændre livet til det bedre”, skriver LavkaLavka.

Men selvom LavkaLavka har fokus på den grønne udvikling i Rusland, arbejder kooperativet på at integrere Biocoin med andre krypto-møntenheder med et lignende ideologisk formål, så den grønne økonomi kan krydse grænser. Lignende møntenheder findes allerede i Italien, Tyskland og USA.

Læs mere om Biocoins på LavkaLavkas website.

Share This