Russerne kårer verdens største personligheder: Stalin, Putin og Pusjkin

Stalin statue tidligere opsat i hans fødeby Gori i Georgien Foto: Ota Tiefenböck

Rusland: Josif Vissarionovitj Stalin er verdenshistoriens største personlighed, efterfulgt af Ruslands præsident Vladimir Putin og forfatter Aleksander Sergejevitj Pusjkin. Det viser en undersøgelse foretaget af den russiske analyseinstitut Levada.

38 procent af af de i undersøgelsen 1.600 adspurgte russere var ikke i tvivl, at Stalin er verdenshistoriens vigtigste personlighed. 34 procent gav deres stemme til Vladimir Putin, mens Aleksander Sergejevitj Pusjkin får med knap 34 procent af stemmerne og en tredje plads. Næste pladser tilkommer Vladimir Iljitj Lenin og zaren Peter den Store. Blandt de 10 første er derudover forfatter Lev Nikolajevitj Tolstoj, kosmonaut Jurij Gagarin, marskal Georgij Konstantinovitj Zjukov, kejserinde Katarina den Store og poeten Mikhail Lermontov.

Først blandt de efterfølgende ti kommer for eksempel Albert Einstein eller Isaac Newton og Napoleon, sammen med Mikhail Gorbatjov, Kutuzov, Mendelejev og Bresjnjev.

De første fem navne er identiske med navnene i den samme undersøgelse for fem år siden, hvor rækkefølgen dog var: Stalin, Lenin, Peter den Store, Pusjkin, Putin. ota

Share This