Rusland som ledende stormagt i EU? Navalnyj er ikke i tvivl

Alexej Navalnyj Foto: Eugeny Feldman

Rusland: “Vi skal være den ledende magt i Europa, jeg er ikke i tvivl set i forhold til vores muligheder og territorium.” Sådan siger den russiske oppositionspolitiker Alexej Navanyj i et interview i den polske avis Gazeta Wyborcza.

“Vi skal stræbe efter lederfunktionen i EU, men ikke ved konfrontationsvej. EU vil få det meget bedre med os, end det har det nu, siger han.

Alexej Navalnyj giver i interviewet udtryk for, at Ruslands medlemskab af EU er hovedmålet af hans politiske strategi. Rusland har ifølge ham meget at lære af Europa, heriblandt om domstolenes uafhængighed, ytringsfrihed og frie medier, men EU vil få meget ud af at have Rusland med.

Navalnyj udtaler sig i interviewet desuden om Ruslands annektering af den ukrainske halvø Krim og den folkeafstemning der blev gennemført på Krim i 2014, som ifølge ham ikke helt var fair. Der skal derfor, hvis han på et tidspunkt bliver Ruslands præsident, gennemføres en ny folkeafstemning, hvis resultat der ikke skal være nogen tvivl om. ota

Share This