Rusland overvejer obligatoriske HIV tests for nygifte

Illustrationsfoto: Wheeler Cowperthwaite

Illustrationsfoto: Wheeler Cowperthwaite

Rusland: Rusland overvejer nu at indføre obligatoriske HIV tests for par som skal giftes. Forslaget, som ser ud til at samle støtte i den russiske Statsduma, kommer fra Anna Popova, direktør i den russiske kontrolorgan, Rospotrebnadzor, skriver The Moscow Times.”Det er et fonuftigt forslag, som burde have vores støtte. Antallet af smittede er stigende og det hele begynder at være et seriøst problem, siger Nikolaj Gerasimenko, viceformand for Statsdumaens sundhedsudvalg til det russiske nyhedsbureau Interfax.

Formand for AIDS Centret i Rusland Vadim Pokrokovsky støtter forslaget, men understreger, at HIV testen skal ske på frivillig basis. Han peger på en lang række problemstillinger ved en obligatorisk test, eksempelvis, hvad der skal ske, hvis testen viser sig at være positiv.

Anna Popovas mener, at nygifte, som påtænker at få et barn også burde testes for hepatitis samt genemgå en række genetiske tests.

Det russiske forslag er et forsøg på at begrænse antallet af HIV smittede i Rusland, hvor 912.880 personer er smittet med HIV. ota

Share This