Rusland lukker russisk-kritiske medier

Illustrationsfoto: Pixabay

Rusland: Ruslands Roskomnadzor har fredag valgt at blokere for den russisksprogede onlineversion af The Moscow Times. Ifølge AFP er også hjemmesiden af den franske offentlige radiostation RFI blevet blokeret i Rusland. RFI meddelte fredag, at det russiske censurmyndighed havde blokeret hjemmesiden uden at forklare hvorfor. Det blev dog meddelt, at det skete efter anmodning fra den russiske anklagemyndighed. Den franske public service tv-station har nyhedsrapportering på 16 sprog, og dens russisksprogede tjeneste dækker konsekvent konflikten i Ukraine.

The Moscow Times offentliggjorde ifølge russiske myndigheder en artikel den 4. april om uropolitibetjente, der nægter at kæmpe i Ukraine. Webnyheder på russisk er tilgængelige i udlandet og gennem et virtuelt privat netværk (VPN).

En russisk domstol truede fredag ​​Wikimedia Foundation, der driver Wikipedia, med en bøde på op til otte millioner rubler for ikke at fjerne oplysninger om krigen i Ukraine, som Moskva anser for usande. Også Google står over for en bøde på op til 12 millioner rubler, skriver Reuters og torsdag advarede Roskomnadzor også YouTube af ​​samme grund. ota

Share This