Rusland afviser at løslade Sentsov, Sentsov skal bede om nåde

Oleh Sentsov Foto: Antonymon

Rusland/Ukraine: Den ukrainske filminstruktør Oleh Sentsov som afsoner en straf på 20 års fængsel i Rusland og siden maj måned har sultestrejker i protest, bliver ikke løsladt. Sentsovs mor har ellers appelleret til Ruslands præsident Vladimir Putin og bedt ham om at løslade hendes søn, men hendes anmodning er blevet afvist af den russiske præsidents kontor. Kreml begrunder afvisningen af Sentsovs løsladelse med, at det er Sentsov selv, der skal bede de russiske myndigheder om nåde. Det må ifølge præsidentkontoret ikke være andre der søger løsladelse på hans vegne.

De russiske myndigheders begrundelse bliver kritiseret af næstformand i det ukrainske parlament Iryna Herastjenko, som mener, at “Putin ved godt, at Oleh aldrig vil skrive sådan en anmodning. Rusland realiserer blot sit scenarium af et langsomt mord,” siger hun.

Tidligere er både helikopterpiloten Nadja Savtjenko samt krimtatarerne Achjom Tjijgoze a Ilmi Umerov blevet løsladt fra russiske fængsler uden at de selv havde bedt russiske myndigheder om det.

Oleh Sentsov har sultestrejket siden midten maj måned og hans tilstand er angiveligt alvorlig. ota

Share This