Rumænien vil holde folkeafstemning om forbud af homoseksuelle ægteskaber

Illustrationsfoto: Dennis Bratland

Rumænien: Rumænien planlægger at afholde en folkeafstemning, som vil begrænse den forfatningsmæssige definition af en familie og dermed umuliggøre ægteskaber mellem to personer af samme køn, skriver rumænske medier.

Det er bevægelsen Familiekoalitionen, som har indsamlet tre millioner underskrifter for at ændre definition af ægteskab til et forhold mellem en mand og en kvinde og ikke som det er nu, mellem to ægtefæller.

Kun ganske få rumænske politikere, heriblandt landets præsident Klaus Iohannis, støtter homoseksuelle ægteskaber. Samme gælder den rumænske befolkning, hvis største part er ortodoks-kristne. Det er derfor meget sandsynligt at, forfatningsændringen bliver vedtaget.

Aktivisten Vlad Viski, der skriver på blogportalen Adevârul, mener, at det er farligt at holde sådan en folkeafstemning, da den åbner op for Pandoras æske:

“Ændringen af forfatningen vil ikke kun få umiddelbare konsekvenser. En forfatning viser værdien af det samfund, vi lever i. I dag er spørgsmålet medlemmer af LGBT-samfundet, i morgen kan det blive abortrettigheder, romaer, ungarere eller handicappede. Når Pandoras æske er åbnet, kan ingen garantere, at der ikke vil være mange flere folkeafstemninger. Derfor påvirker initiativet os alle. Det handler om befolkningen i dette land og om, hvordan vi opfører os over for staten og vores medborgere, skriver han. ota

Share This