Ad

Revolution på vej i Armenien

Fra en tidligere demonstration i Jerevan Foto: CivilNet

Armenien: Protesterne i Armenien vil fortsætte i de kommende dage og vil fra i dag blive bakket op af landets arbejdere og studerende, som vil indlede en strejke. Det erklærede folkemængden i den armenske hovedstad Jerevan ved en kæmpedemonstration søndag, skriver CivilNet.

“Vi vil fortsætte civil ulydighed. Uanset deres stil og trusler, vil jeg gøre opmærksom på, at dette er en fredelig protest baseret på civil ulydighed, sagde Turen Babikian fra Civil Parti ved demonstrationen i Jerevan.

Demonstrationerne i Armenien har stået på de sidste på de sidste 10 dage. Det skønnes at op imod 100.000 mennesker deltog ved søndagens demonstration i Jerevan.

Demonstranterne er utilfredse med, at det armenske parlament valgte Serzh Sarkisian umiddelbart efter udløb af hans præsidentmandat, således han, efter 10 år på præsidentposten, fortsat kan have magten i Armenien. Demonstranterne forlanger, at han træder tilbage.

Serzh Sarkisian opfordrede til dialog og mødtes søndag med oppositionsleder Nikol Pashinian, men afviste efter et kort møde at forhandle med oppostionen, som ifølge ham ikke har tilstrækkelig politisk legitimitet. ota