Putin: Ukraine har brug for føderation

Vladimir Putin  Foto: Kremlin

Vladimir Putin Foto: Kremlin

Ukraine: Ukraine skal blive en føderation, hvis landets problemer og den ukrainske krise skal løses. Det mener den russiske præsident Vladimir Putin.Så folk i det sydøstlige Ukraine ”kan bestemme noget for dem selv i deres liv”. Det skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS, som henviser til interviewet med Putin, bragt i det tyske tv ARD.”Jeg er overbevist om, at hvad der mangler til forståelsen for at være succesfuld og stabilt land, at mennesker som liver der føler, at det territorium er deres hjemland, uanset om de snakker ungarsk, russisk, ukrainsk eller polsk, siger Vladimir Putin.

Rusland har helt fra begyndelsen af konflikten i Ukraine talt for en føderation i Ukraine.

Vladimir Putin blev ved weekendens G20 mødet i Australien kritiseret af de vestlige ledere for landets aktiviteter i Østukraine. Rusland afviser, at landet støtter de prorussiske separatister i Østukraine eller har tropper i regionen.

De vestlige ledere truer med nye sanktioner, såfremt Rusland ikke går mere aktivt ind i løsningen af den ukrainske krise. EU`udenrigsministre mødes i dag for at diskutere en mulig udvidelse af de europæiske sanktioner mod Rusland.ota

 

 

Share This