Putin klar til brug af atomvåben

Vladimir Putin  Foto: Kremlin

Vladimir Putin Foto: Kremlin

Rusland/Ukraine: Den russiske præsident Vladimir Putin var efter den russiske annektering af Krim parat til at sætte Ruslands atomvåben i beredskab. Det sagde Putin i dokumentarfilmen “Krim. Vejen til fædrelandet”, som blev sendt i den russiske tv-station Rossija 1.Ifølge Putin vidste de russiske styrker ikke, hvordan Vesten vil reagere på den russiske annektering af halvøen. Det var grunden til, at Rusland var parat til at sætte de russiske atomvåben i beredskab.

”Vi fik placeret systemer forsvarssystemer Bastion, således, så demt kunne ses fra luften. Det gjorde vi for at vise, at Krim blev grundigt beskyttet, sagde Putin i filmen om dagene efter annektering af Krim.

Putin sagde ligeledes, at Rusland ikke havde en klar plan til annektering af Krim, og at den først blev til efter “nationalismens eksplosion i Ukraine”, efter at den tidligere ukrainske præsident Viktor Janukovitj blev væltet.

”Vi har aldrig tænkt på annektere Krim, indtil urolighederne på Maidan begyndte. Vi har handlet sådan, som vi måtte handle, forsvarer Vladimir Putin handlingerne på Krim. ota

Share This