Putin afslører: Rusland ønskede at bliver medlem af NATO, USA afslog

Vladimir Putin Foto- Mil.ru

Rusland/USA(VIDEO): Ruslands præsident Vladimir Putin foreslog i sin tid, at Rusland blev medlem af NATO. USA`s daværende præsident Bill Clinton var ifølge ham ikke imod, men det blev den amerikanske administrativ. Det siger Vladimir Putin i en interviewrække optaget af den amerikanske stjerne-instruktør Oliver Stone.

“Når et land bliver medlem af NATO, kan det ikke beskytte sig mod presset fra den store leder USA. På disse landes territorier kan der bliver opstillet missiler eller angrebsanlæg, siger Putin i interviewet.

Rusland har ifølge ham efterfølgende ikke et andet valg end at modsvare og det er medvirkende til en stigende spænding mellem begge sider. Han understreger, at han forstår NATOs værdier, men ser alliancen også som en trussel for Rusland, og peger på det paradokselle ved NATOs fortsatte eksistens.

“NATO er blevet til under den kolde krig som et redskab mod Sovjetunionen og Warszawapagten. I dag eksisterer hverken Sovjetunionen eller Warszawapagten, men NATO eksisterer fortsat, siger Putin, som mener, at der kun findes et svar på for hvorfor.

“NATO er et redskab for USA udenrigspolitik.” ota

Share This