Prorussiske separatister går til angreb i Donetsk

Kharkiv prorussian

Prorussisk demonstration i Kharkiv Foto: Euromaidan Kharkiv

Ukraine: Omkring 2000 prorussiske separatister skaffede sig søndag eftermiddag adgang til den lokale statsforvaltning i Donetsk. Separatisterne har, ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian, kastet en granat i gennem vinduet og indtog efterfølgende bygningen. Politiet har indsat vandkanoner og forsøger at sprede separatisterne. Der meldes om heftige kampe.

Hele aktionen begyndte på Leninpladsen i Donetsk i eftermiddag, hvor separatisterne demonstrerede for føderalization af Ukraine. Demonstranterne råber følge nyhedsportalen Donbass News prorussiske slogans og har russiske flag.ota

15:40

Ifølge avisen Ukraijinskaja Pravda forlanger demonstranterne en hjælp fra Rusland, og også Kina. Demonstranterne har flag af den såkaldte Donetsk Republik, som lokale prorussiske kræfter ønsker.

15:45

Der er ifølge flere ukrainske medier k´ligeledes demonstrationer i byen Luhansk, hvor nogle tusinde demonstranter råber prorussiske slogans. Der her ligeledes været en prorussisk demonstration i Kharkiv, denne dog uden en speciel stor deltagelse.

16:05

I Kharkiv foregår der ifølge Unian både en prorussisk og en proukrainsk demonstration. Unian melder om sammenstød mellem demonstranterne. Politiet er stærkt til stede og forsøger at skabe ro.

http://novorossia.su/donetsk-online 

 

Share This