Pravda: Har NATO forårsaget styrtet af TU-154?

Illustrationsfoto: Pavel Adzhigildaev

Illustrationsfoto: Pavel Adzhigildaev

Rusland: Var det en bevidst NATO operation, der forårsagede styrtet af det russiske fly, som søndag morgen styrtede i Sortehavet? Det spørger den russiske avis Pravda.

Pravda analyserer mulige årsager for styrtet af TU-154, som med 92 mennesker om bord styrtede i Sortehavet kort efter det lettede fra Sotji i Rusland.

Artiklen nævner blandt andet, at Rusland Transportministerium ikke formoder, at styrtet skyldes en terrorhandling, men konstaterer, at flyets dele blev fundet over et større afstande, som kunne tyde på en eksplosion om bord.

I artiklen nævnes det samtidig, at flyet tilhører det russiske forsvarsministerium og fløj fra militære lufthavne med højt sikkerhedsniveau, hvor det mere eller mindre ville være umuligt at bringe en bombe om bord.

Det bemærkes, at flyets kommunikationssystemer var ude af funktion inden styrtet, og det leder artiklens skribent på en teori om, at det muligvis er NATO, der har en finger med i spillet.

“Det franske rekognosceringsskib Dupuy de Lomé sejlede i Sortehavet på tærsklen til tragedien. Skibet kan sende et stærkt impuls, som kan deaktivere alt elektronisk udstyr om bord på et fly. Israel griber til denne praksis mod russiske fly i Syrien. Det blev rapporteret, at ligene af ofrene for Tu-154 styrtet var iført redningsveste. Det tyder på, at besætningen havde tid til at advare passagererne, men ikke de flyvekontrolofficererne. I dette er tilfælde, så er det snarere en krig mod NATO, end en terrorhandling. ota

Share This