Ad

Prag overdækker statue af Konev, Rusland protesterer

Statuen af Konev fredag Foto: Praha 6 jste Vy

Tjekkiet/Rusland: Kvarteret Prag 6 i Tjekkiets hovedstad Prag, valgte fredag at overdække statuen af den sovjetiske marskal Konev med en presenning. Formålet er at beskytte statuen mod hærværk, siger talsmand for Prag 6 til tjekkiske medier.

“Vi bygger en stillads rundt om statuen så vi kan beskytte den mod et nyt hærværk. Det er p.t. den bedste løsning. Vi er a priori ikke imod at have statuen her, men vi er ikke i stand til at beskytte den, siger talsmand Ondrej Sramek.

Ruslands ambassade i Prag betegner på Facebook tilbagevendende hærværk mod statuen som barbarisk handling og en fornærmelse af Rusland. Prag 6`s beslutning om at overdække statuen er ifølge ambassaden et udtryk for, at Prag 6 støtter det seneste hærværk mod statuen.

Konev statuen bliver ifølge Prag 6 overdækket indtil der findes en løsning for, hvor statuen skal placeres. Prag 6 har opfordret Ruslands ambassade i Prag til at placere statuen på ambassadeområdet, men det afviser Rusland. Ifølge Prag 6 er to institutioner interesseret i at overtage statuen og placere den på et museum.

Presseningen som overdækker statuen er i løbet af fredagen to gange forsøgt revet af. Prag 6`s borgmester Ondrej Kolar har desuden modtaget flere trusler og er nu under beskyttelse af politiet. ota