Præsident fortsætter med at forarge tjekkerne

Milos Zeman  Foto: Daniel Sedlecky

Milos Zeman Foto: Daniel Sedlecky

Tjekkiet: Den tjekkiske præsident Milos Zeman bliver ved med at forarge tjekkerne. I søndagens program ”Samtaler fra Lany”, et regelmæssigt live interview med den tjekkiske præsident, som sendes søndag aften, præsterede Milos Zeman, i en direkte udsendelse, at bruge flere vulgære ord, såsom lort, fisse og fucke op. Ordene, som under normalle omstændigheder aldrig bliver brugt i tjekkisk radio eller tv, og som af de fleste tjekkere opfattes som upassende at bruge i et nationalt medie, og da slet ikke af landets officielle repræsentant. Ordene blev blandt andet brugt, da Milos Zeman talte om den russiske punkband Pussy Riot og om en lov vedtaget i det tjekkiske parlament.

Præsidentens sprogbrug har straks sat en bølge af protester i gang på de sociale medier, ligesom alle tjekkiske medier er voldsom kritiske over for Milos Zemans radiooptræden. Nogle af dem, eksempelvis magasinet Reflex, spekulerer om præsidentens sprogbrug skyldes hans tilbøjelighed til alkohol.

”Allerede præsidentens udtalelser i Kina har vækket en vis tvivl om hans psykiske helbred, søndagens program ”Samtaler fra Lany” viser, at noget er under opsejling, og at præsidenten er ved miste kontrol. Er det mon en alkoholisk demens, der begynder at melde sig.” spørger journalisten Jiri X. Dolezal fra Reflex. ota

Share This