Porosjenko vil afbryde el og vand i Østukraine

 

Den ukrainske præsident Petro Porosjenko  Foto: Youtube

Den ukrainske præsident Petro Porosjenko Foto: Youtube

Ukraine: Den ukrainske præsident Petro Porosjenko truer nu de prorussiske separatister med at afbryde for levering af el , vand og varme. Derudover vil han stope regionernes særlige status og sende nye militære tropper til de besatte områder. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.”Vi fyrer op for Donetsk og Luhansk , men ifølge loven burde vi for længe siden have stoppet for levering af både gas og el, ” siger Petro Porosjenko og understreger, at landet ikke har fået nogen som helst betaling for leverancerne og heller ikke længere får kul fra Donbas, som er nødvendig for at holde de ukrainske kraftværker gående.

Petro Porosjenko betegner den nuværende situation og separatisternes for nyligt afholdte valg som et brud på de aftaler, der blev indgået i Minsk, og vil sende nye militære forstærkninger til området.

I separatisternes områder er Petro Porosjenkos fratagelse af områdets særlige status blevet modtaget med ro.

”Det er det første ærlige skridt Kievs myndigheder gør omkring Donbas. Loven havde ingen indhold og var heller ikke taget i brug. Det var blot en manøvre, som skulle dække over Kievs agressive plan, som går ud på at fortsætte med at beskyde uskyldige mennesker og fortsætte en økonomisk blokade af Donbas,” siger vicepremierminister i den såkaldte Donetsk Folkerepublik, Andrej Purgin. ota

Share This