Polske svampeplukkere plyndrer slovakiske skove

Illustrationsfoto: Strobilomyces

Polen/Slovakiet: Voldsom træfældning i Beskiderne i Polen har resulteret i et stærkt reduceret antal svampe i polske skove. Polakker er i stigende grad begyndt at tage på svampetur over grænsen til Slovakiet. At polske svampeplukkere samler svampe i Slovakiet er ikke noget problem, problemet er, at de efterlader bunker af skrald i skovene og i det hele taget opfører sig respektløst, skriver Gazeta Wyborcza, Bielsko-Biala.

”De respekterer ikke indkørselsforbud og kører ind i skovenes indre, respekterer ikke nationalparksregler. De ødelægger alt, samler skovbær som er forbudte at samle og efterlader bunker af skrald, skriver Gazeta Wyborcza, som blandt andet peger på store mængder af tomme øldåser af Zywiec, Tychy og andre mærker efterladt i skovene.

Ifølge svampesamler Justyn Kolek er ikke alle polske svampesamlere vandaler, han indrømmer dog over for Gazeta Wyborcza, at de fleste af dem udgør en kæmpe belastning for skovene i Slovakiet. Han advarer imod, at slovakiske myndigheder, som foreløbigt kun har bedt og opfordret polske svampesamlere til at opføre sig ordentligt, kan miste tålmodigheden og indføre regler, som vil umuliggøre svampeplukning i skovene. ota

Share This