Polske bilister skaber frygt på europæiske veje

Illustrationsfoto: Ragesoss

Polen: Pas på, når du ser en polsk indregistreret bil. Bilister med polske nummerplader står for det største antal ulykker på de europæiske veje forårsaget af udlændinge. Det skriver Gazeta Wyborcza, som henviser til en opgørelse fra de polske forsikringsselskaber.

Opgørelsen viser, at polske bilister i 2017 har været skyld i 62.500 ulykker i udlandet, som er det absolut største antal sammenlignet med billister fra andre europæiske lande.

Ifølge polske forsikringsselskaber er antallet af ulykker forårsaget af polske bilister fordoblet sammenlignet med 2010. De fleste ulykker er sket i Tyskland, hele 33.000, 5.000 i Storbritannien, 4.500 i Frankrig og 4.400 i Italien.

De fleste af ulykkerne skyldes ifølge polske forsikringsselskaber for hurtig kørsel, manglende respekt for forkørselsret samt manglende hensystagen til andre trafikanter.

Polakker ser ud til også at køre ganske hensynsløs i hjemlandet. Polen hører blandt de europæiske lande, som har det største antal af ulykker og trafikdræbte per indbygger. ota

Share This