Polsk spareforslag – måske med eksportpotentiale?

20160717112259974422_bpagemain

Ikke-krediteret billede fra bl.a. ukrainsk hjemmeside

Polen: Hvad skal man egentlig med dobbelt optrukne linjer på landevejene? Parlamentsmedlemmet Elżbieta Stępień fra det liberale parti Nowoczesna – Det Moderne – mener, at Polen kan spare et stort beløb ved blot at beholde en enkelt malet linje på vejene. Bilisterne vil uden tvivl kunne forstå det, så sikkerheden ikke sættes over styr, understreger det liberale medlem af den polske Sejm. Hun mener endvidere, at der her kan foretages besparelser i millionklassen. Ikke overraskende påpeger hun, at der kan spares ca. 50% i forhold til de nuværende udgifter. Penge der evt. kunne bruges mere fornuftigt til f.eks. forbedringer af vejnettet.

Elżbieta Stępień gør opmærksom på, at polske chauffører ikke har problemer med at forstå, hvad en enkelt optrukket linje betyder, når de begiver sig ud af Polen og til f.eks. Tjekkiet, hvor de ikke rutter med malingen.

Der forventes snart en reaktion fra Polens minister for infrastruktur og udvikling Andrzej Adamczyk. Umiddelbart tyder intet på, at dette forslag kan udløse endnu et alvorligt politisk slagsmål i Polen. Man kunne måske endog forestille sig, at Elżbieta Stępień viderebragte spareideen til hendes liberale danske kollega. I Danmark skal man jo alligevel altid rette sig efter den nærmeste linje ved dobbelt optrukne linjer.

/ kim halling

 

Share This