Ad

Polsk medie:Visegrad landende vil hjælpe med at beskytte Ungarns grænse mod migranter

Illustrationsfoto: Mstyslav Chernov

Polen/Tjekkiet/Slovakiet/Ungarn/Slovenien: Ungarns premierminister Viktor Orban i forbindelse med et møde med Sloveniens premiereminister Marjan Sarec afsløret, at Ungarn har indgået en aftale med Tjekkiet, Polen og Slovakiet om i fællesskab at beskytte den ungarske grænse til Serbien, skriver det polske medie Kresy.

Orban har udtalt, at der i øjeblikket er op i mod 96.000 illegale migranter på Balkan-ruten. Disse kan ifølge ham nå EUs grænse gennem enten Slovenien eller Kroatien, samt at de muligvis vil søge mod Ungarns grænse til Serbien.

Ifølge Kresy og det ungarske medie Hirado uddybede og forklarede Viktor Orbán, at aftalen betyder at Polen, Slovakiet og Tjekkiet vil indsætte grænsevagter ved Ungarns sydlige grænse såfremt et eventuelt migrantpres bliver for stort til at Ungarn selv kan håndtere det.

Slovenien står indtil videre udenfor aftalen, men premiereminister Sarec sagde ved et fælles pressemøde til det ungarske medie MTI at han fortsat ønsker at forbedre forholdende mellem de to lande, samt at den bedste måde at løse migrantproblemerne er ved at forbedre levevilkårene i de lande hvorfra de migrerer. Ungarn og Slovenien har således indgået et samarbejde om i fællesskab at sende nødhjælp til udvalgte afrikanske lande.

Hverken tjekkiske eller slovakiske medier har rapporteret om aftalen, som dog er omtalt på den ungarske regerings hjemmeside. lasse