Polsk lærebog i religion: Onani er større synd end atombombe, prævention forvandler livmoder til skraldespand

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Polen: En lærebog i religion, godkendt af det polske undervisningsministerium, og beregnet til brug i polske skoler chokerer offentligheden i Polen. Det skriver den polske nyhedsserver Wiadomosci, som har undersøgt bogen.

I lærebogen står der blandt andet, at blandede ægteskaber ofte vil gå i stykker. Næsten alle ægteskaber, hvor en af agtefællerne er araber og omkring 75 procent, hvis en af ægtefællerne er sort. Ægteskaber, hvor begge ægtefæller er fra samme kultur har ifølge lærebogen en lang større chance for at bestå.

Lærebogen giver endvidere andre “gode” råd, heriblandt fraråder onani, som betegnes som en større synd end en atombombe, eller advarer mod brugen af kondomer, som ifølge lærebogen forårsager seriøse betændelsetilstande. Kvinder bliver ligeledes advaret. Imod brugen af svangerskabsforebyggelses midler, som ifølge lærebogen forvandler kvindens livmoder til en skraldespand.

Derudover slår lærebogen fast, at homoseksualitet er en ubestridelig synd, som kun Jesus kan helbrede.

Den polske lærebog i religion er kommet i fokus, efter at der på sociale medier har været en række indlæg  fra forældre, der kommenterer indholdet af deres børns lærebøg. ota

Share This