Ad

Polsk Ikea-chef ville påtvinge medarbejderne deltagelse i LGBT march, nu risikerer han en fængselsstraf

Illustrationsfoto: Globetrotter19

Af Michael Skovgaard

Polen: I maj 2019 lagde en polsk IKEA-medarbejder to bibelcitater op på firmaets intranet, efter det svenske firma havde lanceret en solidaritetsdag for LGBT- personer. Det medførte, at medarbejderen blev fyret – det skriver den konservative polske tv-station „Niezalezna“.

Nu er IKEA‘s polske personalechef blevet sigtet for at knægte den fyrede medarbejders rettigheder og diskrimination som følge af religiøs overbevisning, og chefen kan se frem til en klækkelig bøde eller i værste fald to års fængsel.

Ifølge den polske vicejustitsminister Marcin Romanowski er domstolens afgørelse „rigtig og forventet“, og han henviste til den polske forfatning, som beskytter trosfrihed og medarbejderes rettigheder.

Romanowski understregede, at enhver arbejdsgiver i Polen – og det gælder også internationale koncerner – skal respektere medarbejderes private holdninger og undgå ideologisk betingede skridt mod medarbejdere med et andet verdenssyn.

„Vi skal ikke tvinge medarbejdere til at undertrykke deres tro, og arbejdsgivere skal ikke have en ideologisk dagsorden“, lød det videre fra den polske vicejustitsminister.

Medarbejderen havde taget fri, da han ikke ønskede at deltage i IKEA‘s LGBT-event, og han skrev på firmaets intranet, at det er op til den enkelte medarbejder at acceptere LGBT-ideologien, hvorefter han blev fyret.

Et af de famøse citater fra den fyrede medarbejder var fra Tredje Mosebog 18.22: „Hos en mand må du ikke ligge, som man ligger hos en kvinde; det er en vederstyggelighed.“  

 

Tagged with