Ad

Polsk bande misbrugte socialt udsatte landsmænd som slaver i Storbritannien

Illustrationsfoto: PC Matt Hone

Polen: Otte medlemmer af en polsk bande er blevet dømt ved retten i Birmingham til tre til 11 års fængsel for at misbruge sine socialt udsatte landsmænd som slaver i Storbritannien samt for pengevask og menneskesmugling, skriver britiske medier.

Banden opsøgte hjemløse og alkoholikere i Polen og lovede dem et godt betalt arbejde i Storbritannien. I Storbritannien, blev de dog beordret til at arbejde i ufaglærte stillinger til 20 britiske pund (ca. 180 kroner) om ugen. De blev oven I købet indkvarteret i rum uden adgang til rent vand, ofte mange i samme rum og henvist til gratis mad hos kirkelige organisationer. Deres løn blev indkasseret af bandens medlemmer, som i løbet af de sidste fem år nåede at tjene mere end to millioner pund. Banden indkasserede desuden slavearbejdernes socialhjælp i Polen.

“Det er var en udnyttelse, hvor bandet brugte sine landsmænd som varer. Hvis de klagede, blev de slået af bandens medlemmer som også truede dem at skade deres familiemedlemmer i Polen, siger politiinspektør Nick Dale til britiske medier.

Sagen blev opdaget i 2015 efter det lykkedes to af de berørte arbejdere at flygte og fortælle om sin skæbne. Banden nåede at misbruge mere end 400 socialt svage polakker. ota