Polsk avis advarer imod Fort Trump

Iskander ved parade på Sejrsdagen i Moskva 2010. Foto: A. Savin /Wikimedia Commons

Polen: Polens præsident Andrzej Duda foreslog USA at oprette en militærbase i Polen, som Polen endda er parat til at støtte med to milliarder dollars. Den polske avis Rzeczpospolita er kritisk. Basen vil accellerere spændingen mellem Rusland og NATO. Ifølge avisen vil der ikke gå lang tid, før Rusland grundlægger en lignende base i Hviderusland, hvorfra russiske missiler kunne ramme et langt større område end i dag fra Kaliningrad.

”Den polske præsidents forslag er fjendtligt i forhold til Rusland og er noget vi bliver nødt til at besvare. I første omgang skal vi tænke over, hvordan vi neutraliserer basen, soldaterne og udstyret. Sådan en base vil blive Iskander missilernes mål, og jeg udelukker ikke kernevåben. Jeg taler om en situation, at der vil blive indledt et angreb på Rusland, siger Igor Korotjenko chefredaktør i avisen National Forsvar.

”Hvis der kommer en amerikansk base i Polen, har Minsk ikke noget valg. Russiske artilleri, missiler og kampvogne bliver flyttet til den polske grænse, siger militær analytiker Alexander Alessin. ota

Share This