Polens premierminister truer landets oppositionsavis med sagsanlæg

Polens premierminister Mateusz Morawiecki Foto: P. Tracz/ KPRM

Polen: Polens premierminister Mateusz Morawiecki og hans kone truer oppositionsavisen Gazeta Wyborcza med et sagsanlæg, skriver polske aviser.

Polens premierminister købte ifølge Gazeta Wyborcza i 2002, dengang som bankmand, byggegrunde i Wroclaw af den katolske kirke, som kirken fik i erstatning for nationalisering af kirkens ejendomme under kommunismen. Byggegrundenes værdi er siden mangedoblet på grund af kommende investeringer, og Mateusz Morawiecki købte dem under deres værdi.

Ifølge Gazeta Wyborcza var vurderingsprisen på de 15 hektarer i 2002 fire millioner zloty, men Morawiceki købte dem, formentlig på grund af sine kontakter, for 700.000 zloty. Ifølge avisen er grundenes værdi i dag 70 millioner zloty, da staten ønsker at bygge en motorvej i området.

Mateusz Morawieckis advokat har meddelt, at premierministeren og hans kone forlanger en undskyldning fra Gazeta Wyborcza, da oplysningerne om grundenes værdi ikke svarer til virkelighedens værdi. Premierministeren er desuden parat til at anlægge en sag imod avisen.

Oppositionspartiet Borgerplatformen forlanger, at Mateusz Morawicki forklarer omstændighederne ved købet.

”Vi har en særlig kaste af mennesker, som taler om ærlighed og som har munden fuld af diverse floskler, men vi ser, hvordan det hele er i praksis, siger Marcin Kierwinski. ota

Share This