Polens præsident sætter beløb på krigsskadeerstatning fra Tyskland: 3 trillioner dollars

Ruinerne i Warszawa Foto: Wikimedia

Polen: Polens præsident Andrzej Duda bakker op om den polske regerings krav om krigserstatning fra Tyskland, skriver den polske nyhedsserver Wiadomosci.

Det polske præsidentkontor anslår at Polen har lidt ”ufattelige skader og tab af liv og ejendom”,  under anden verdenskrig, som beløber sig til omkring tre trillioner dollars ( altså 3.000.000.000.000.000.000 dollars).

Ifølge præsidentkontoret står Polen foran en ”seriøs uenighed” omkring krigserstatning og er nødt til at få de juridiske argumenter på plads.

”Det må være indlysende for alle, at Polen var under dobbelt besættelse af Sovjetunionen og Tyskland, som påførte det polske samfund umådelige skade og tab af liv og ejendom, siger lederen af det polske præsidentkontor, Krzysztof Szczerski, som mener, at begge lande forsøger at undgå at tage ansvar for skaderne.

Ifølge Krzysztof Szczerski er det udover den livlige offentlige debat om problemet også vigtigt at finde et stærkt retsgrundlag, så Polen kan drage Tyskland til sit ansvar.

Tyskland har tidligere afvist, at landet fortsat har et ansvar for krigsskaderne, Tyskland har påført Polen under anden verdenskrig. Sagen er ifølge Tyskland blevet løst ved en aftale i 1953. ota

Share This