Polens nye politiske stjerne orker hverken de konservative eller liberale

Robert Biedron Foto: Silar

Polen: Det konservative polske parti Lov og Retfærdighed og det liberale parti Borgerplatformen er en del af det samme problem. Det siger Robert Biedron i Kultura Liberalna.

Robert Biedron er tidligere borgmester i byen Slupsk, som agter at grundlægge et nyt parti og stille op ved det kommende parlamentsvalg i Polen i 2019. Politikerne fra begge sider bestiller ifølge Biedron ikke andet end at afskrække polakkerne heriblandt med, at demokratiet i Polen er i fare eller med at Polens retsstat er i fare. De skal i stedet sende mere positive budskaber ud og vise polakkerne, hvorfor det er nødvendigt med visse ændringer af det polske samfund.

Robert Biedron siger desuden, at de mange liberale politikere som hele tiden advarer om ændringer af det nuværende juridiske system, i virkeligheden forsvarer et ineffektiv system som ikke fungerer.

Han siger desuden at han håber, at hans nye parti vil appellere til de mange polakker, som har fravalgt at stemme. Derfor ønsker han ikke at være en del af Warszawas fine selskab, men derimod forsøge at appellere til befolkningen på landet. ota

Læs evt. en kommentar som beskriver situationen i Polen, skrevet af Mr.Easts chefredaktør.

Share This