Polens minister: EU`s eksperter kan ikke skelne barkbiller fra frøer

 

Bialowieza Nationalpark Foto: Wikimedia

Polen: De eksperter, hvis vurdering dannede grundlag til Den Europæiske Domstols foreløbige kendelse opfordrer Polen til at stoppe træfældning i UNESCO beskyttet Bielowieza Nationalpark, kan ikke se en forskel på en barbille og en frø. Deres måde at tænke på, er at hvis en ko og et bord begge har fire ben, så er de det samme. Det siger Polens miljøminister Jan Szyszko i et interview i den polske avis Rzeczpospolita.

Han mener, at hele verden kan lære af den polske forvaltning af ​​Bialowieza, da der findes arter, som er uddøde i andre lande.

De fleste protester imod træfældning i Bialowieza kommer ifølge ministeren fra mennesker, som for de flestes vedkommende aldrig har været i Bialowieza urskov og kommer fra lande, hvor systemet har ødelagt deres natur.

“De vil lære os, de som har ødelagt naturen i deres egne lande, konstaterer Jan Szyszko.

Polen har umiddelbart efter Den Europæiske Domstols foreløbige kendelse meddelt, at landet ikke vil respektere den og vil fortsætte træfældning i Bialowieza Nationalpark. Hele sagen ved Den Europæiske Domstol forventes at tage flere måneder, og Polen risikerer udover forbuddet også en bøde på op imod fire millioner euro. ota

Share This