Polens Holocaust lov i brug: 44 anmeldelser i løbet to uger, BBC på anklagebænken

Auschwitz Foto: Ota Tiefenböck

Polen: Den polske kommissionen for undersøgelse af forbrydelser mod den polske nation har i løbet af de seneste to uger modtaget 44 anmeldelser af bagvaskelse den polske nation, skriver polske medier.

Anmeldelserne er resultatet af Polens nye lov, den såkaldte Holocaust lov. I følge denne skal personer som “offentligt og i modsætning til fakta tilskriver den polske nation og den polske stat ansvar for forbrydelser, der blev begået af Det Tredje Rige eller andre forbrydelser mod menneskeheden og krigsforbrydelser, blive straffet med bøde eller fængsel op til tre år.

Blandt de anmeldte er en britisk BBC-produktion “Dødsfabrikken Auschwitz”, en serie optaget i anledning af 60-årsdagen for befrielsen af ​​Auschwitz-lejren. BBC har ifølge polske medier brugt den fejlagtige udtryk “polsk jødisk ghetto”.

Manuskriptet og produktionen af ​​”Dødsfabrikken Auschwitz” er blevet til i samarbejde med britisk historiker og forfatter til flere bøger om Anden Verdenskrig Laurence Rees, som nu ifølge den polske lovgivning, kan han få en bøde eller endda tre års fængsel. ota

Share This