Ad

Polens diplomati fører forhandlinger med San Escobar, et land som ikke eksisterer

Witold Waszczykowski, Polens udenrigsminister. Foto: Det polske udenrigsministerium

Witold Waszczykowski, Polens udenrigsminister. Foto: Det polske udenrigsministerium

Polen: Polens udenrigsminister Witold Waszczykowski fortalte journalister under sit besøg i FN i New York at polske diplomater førte forhandlinger med landene i Caribien, blandt andet San Escobar. Det eneste problem er, at et land ved navnet San Escobar ikke eksisterer, skriver TVN24.

Witold Waszczykowski var i New York for at skaffe støtte til Polens plads i FN Sikkerhedsråd. Her forklarede han, at det polske diplomati arbejder på at skaffe kontakt til alle lande, som vil støtte Polen.

“For eksempel lande som San Escobar eller Belize. Hver af disse stater har en stemme, sagde Witold Waszczykowski med et alvorligt udtryk i ansigtet.

Talsmand for det polske udenrigsministerium begrundede senere Witold Waszczykowskis udtalelse med at ministeren kom til at at sige San Escobar ved en fejl, da han mente Sankt Croix.

Det er ikke første gang, at Witold Waszczykowski kommer i mediernes søgelys på grund af sine udtalelser. Sidste år

Dette er ifølge initiativtagerne til San Escobars Facebook site San Escobars flag

Dette er ifølge initiativtagerne til San Escobars Facebook site San Escobars flag

opfordrede han blandt andet polakkerne til at ændre den nuværende “verden bestående af vegetarer og cyklister”. ota

 

Opdateret: Witold Waszczykowskis udtalelse er blevet ganske populær i hele verden. Et Facebook site for San Escobar har i løbet af ganske få timer samlet knap 17.000 likes. Sitet er desuden blevet udstyret med San Escobars flag.