Polen varmer op til COP24: Regeringen med en reklamevideo, Greenpeace med en aktion

Det polske kulbaserede kraftværk i Belchatow er et af de mest forurenede kraftværker i hele EU Foto: Ota Tiefenböck

Polen(VIDEO): Polen er fra på mandag vært for klimatopmødet COP24. Polens regering har forud for FNs klimakonference i Katowice udgivet en reklamevideo, der hævder, at Polen er et land, hvor klimaet konsekvent forbedres, og at regeringen er ved at tage skridt til at reducere luftforurening og gennemføre øko-venlige teknologier.

Det er dog umiddelbart tvivlsomt, hvorvidt videoen afspejler den polske energipolitik, som har erklæret kul som Polens primære energikilde og støtter indenlandsk kulindustri samt på det seneste har øget import af kul fra udlandet. Polen hører desuden til mest luftforurenede lande i Europa. Hele 33 ud af 50 mest forurenede europæiske byer ligger i Polen.

Det mener formentlig også Greenpeace Polska, som tirsdag gennemførte en aktion ved det polske kraftværk i Belchatow, som er et af mest forurenede kraftværker i Europa. Greenpeace aktivister kravlede op på en af kraftværkets 180 meter høje skorstene for at gøre opmærksom på Polens problemer med forurening og brug af kul til energifremstilling. Mindst 40.000 polakker dør ifølge Greenpeace hvert år på grund af den enorme luftforurening i mange polske byer.   ota

Share This