Polen får 1000 amerikanske soldater og betaler selv for basen

Amerikanske soldater, her på vej i gennem Tjekkiet i marts 2015 Foto: Karel Rybka

Polen: 1.000 amerikanske soldater skal overflyttes fra Tyskland til Polen, og det bliver Polen, der betaler for at bygge en base til soldaterne. Polen og USA har desuden underskrevet en aftale om amerikanske leveringer af LNG gas til otte milliarder dollars, skriver internationale medier om et møde mellem USA`s præsident Donald Trump og hans polske modpart Andrzej Duda i Washington.

Donald Trump har desuden rost Polen for et tidligere meddelt køb af 32 amerikanske jetfly F-35 ( et stk koster ca. 90 millioner dollars) og har lovet et genbesøg i Warszawa. Donald Trump udtrykte desuden et håb om, at Polen får visumfri ordning med USA.

Donald Trump har angiveligt ikke på nogen måde spurgt om den interne politiske situation i Polen, som kritiseres af EU-institutionerne i Bruxelles. 

Efter et møde med Trump i Det Hvide Hus, under et pressemøde, reagerede Duda angiveligt irritabelt på en journalists spørgsmål om demokratiets tilstand i Polen.

“Nogen har snydt dig. Der er ikke noget problem med demokratiet i Polen. Alt er fantastisk, svarede den polske præsident. Trump støttede ham med ordene “Det har jeg også hørt”, skriver internationale medier. ota

Share This