Polakker arbejder i Vesteuropa, ukrainere rykker ind i Polen

Illustrationsfoto:

Polen: Mens polakker tager til Vesteuropa efter et bedre betalt arbejde, rykker ukrainere ind for at arbejde i Polen. Det skønnes, at i Polen arbejder op imod 1,3 millioner ukrainere, og det er mere end en seksdobling siden 2013, skriver Financial Times.

Det store antal ukrainere i Polen skyldes ifølge Financial Times dels økonomisk kollaps i Ukraine, dels militærkonflikt i Østukraine, hvor mange ukrainere havde et arbejde.

FT peger på, at ukrainske arbejdere i Polen har en stor økonomisk og politisk betydning for Polen. Økonomisk fordi de udfylder ledige arbejdspladser på det polske arbejdsmarked efter de knap to millioner polakker som er taget til udlandet. Politisk fordi Polen, ved at tage imod ukrainere bedre kan argumentere imod de obligatoriske europæiske flygtningekvoter over for EU.

Polen er et oplagt land for ukrainere at søge arbejde, da det er nemt for ukrainere at kommunikere og i det hele taget falde til i Polen.

En visumfri ordning mellem Ukraine og EU træder i kraft i juni og det kan betyde, at ukrainere fremover også vil søge til andre EU lande end Polen. ota 

Share This