Polak brændte sig ihjel i protest mod landets regering

Foto: Olek Remesz

Polen: Den polak, som den 19. oktober i Warszawas centrum overhældte sig med brandbar vaske og sætte ild til sig selv i protest mod landets regering, er død, skriver polske medier.

Manden blev slukket af forbipasserende men fik forbrændinger over 60 procent af kroppen og blev i kritisk tilstand indlagt på et hospital i Warszawa, hvor han døde søndag, 10 dage efter sin protest.

Oppositionsmedlem i Warszawa Byråd, Paulina Piechna Wienckiewicz, som tilfældigvis overværede protesten, har på Twitter offentliggjort flyvesedler, som manden uddelte kort inden sin protest. Her fremgår det klart at manden protesterede mod landets regerende parti Lov og Retfærdighed og imod “brud af demokratiet og forfatningens regler”.

“Jeg elsker frihed ud over alt, derfor har jeg besluttet mig selv at brænde mig selv ihjel. Jeg håber, at min død vil betyde, at samfundet vil vågne op. ota

Share This