Placido Domingo vil fejre Mozarts fødselsdag i Prag

Stavovske divadlo, hvor Mozarts opera Don Giovanni havde premiere i 1787 Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Koncerten, som hvert år den 27. januar bliver holdt på Mozarts fødselsdag i Stavovske divadlo i Prag, bliver dirigeret af Placido Domingo, skriver National Teatret i Prag.

”Jeg glæder mig, kan næsten ikke vente til at jeg skal dirigere Mozarts bedste værker fremført af de bedste solister, siger Placido Domingo.

Stavovske Teater er det eneste stadig eksisterende teater i verden, hvor Mozart har dirigeret sine værker. Den 20.1. 1787 dirigerede han Figaros Bryllup i teatret, som til forskel for Wien, blev modtaget en stor begejstring. Mozart komponerede derefter operaen Don Giovanni, som fik premiere samme år i Prag. I 1791 havde Mozarts næste opera, La clemenza si Tito premiere i teatret.

”Borgerne i Prag forstår mig og min musik, skulle Mozart angiveligt have sagt.” ota

Share This