Østrigs største avis: 20.000 migranter bevæbnede med knive på vej mod Tyskland og Skandinavien, ARD Wien afviser

Illustrationsfoto- Help Refugees

Østrig/Bosnien-Herzegovina: I Bosnien-Herzegovina, ved den kroatiske grænse i Velika Kladusa venter 20.000 migranter på en chance for at bryde i gennem grænsen til Kroatien. Migranterne, som næsten alle er i besiddelse af knive ønsker at fortsætte mod Tyskland og Skandinavien, siger en kilde fra det østrigske indenrigsministerium til den østrigske tabloid Krone Zeitung, som er Østrigs største dagblad.

”Nu kommer andre, 95 procent af disse migranter er unge mænd og næsten alle er bevæbnede med knive, siger kilden til Krone Zeitung.

Ifølge Krone Zeitung er migranterne hovedsageligt fra Iran, Marokko, Algeriet og Pakistan og der er en stor risiko for, at de vil forsøge at bryde gennem grænsen. De kroatiske grænsevagter står ifølge Krone Zeitung foreløbigt alene med problemet og har udstationeret særlige enheder ved grænsen.

ARD Wien afviser historien i Krone Zeitung. Ifølge UNHCR befinder der sig i øjeblikket kun omkring 5.000 migranter i Bosnien-Herzegovina. 20.000 migranter er blevet registreret i landet i hele 2018, men aldrig på samme tid. Det bekræfter det østrigske indenrigsministerium, som endvidere fremhæver, at situationen på grænsen mellem Bosnien-Herzegovina er under kontrol. Indenrigsministeriet påpeger, at der “for få dage siden var en større voldelig gruppe, der ønskede at bruge ulovlige metoder til at krydse grænserne ulovligt”. Situationen er dog under kontrol. Indenrigsministeriet afviser desuden oplysninger om “forsøg på at bryde igennem” af mindst 20.000 indvandrere, hvoraf de fleste er væbnede. ota

OPDATERING: Efterfølgende undersøgelser af historien viser, at Kronen Zeitungs historie, som refererer til en anonym kilde i det østrigske indenrigsministerium, ikke er korrekt. Østrigs indenrigsministerium oplyser til bl.a. Altinget, at ministeriet, sådan som ARD Wien har gjort opmærksom på og sådan som Mr.East citerer ARD for i artiklens oprindelige version, ikke er blev citeret korrekt.

https://youtu.be/XBz4e5eq7VI

Share This